Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
 Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2010      
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΕΓΑΚΗ  
 Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο  Πειραιά του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και  του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά, επικεφαλής της «Συμμαχίας στον Πειραιά» Νίκου Λεγάκη, στο Δημαρχείο της πόλης στην πλατεία Κοραή. 
Παρόντες  στην συνάντηση ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά Θοδωρής  Δρίτσας και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Γιάννης Καρδαράς.  
Ο Αλέξης Τσίπρας  μετέφερε την ολόψυχη και ολόθερμη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στην «Συμμαχίας στον Πειραιά» και στον ίδιο τον Νίκο Λεγάκη, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Ο Νίκος  Λεγάκης ενημέρωσε τον Αλέξη  Τσίπρα για τα οξύτατα προβλήματα της Πειραιά. Για την ανεργία, για τα καταστήματα που κλείνουν, για την εγκατάλειψη της πόλης, με πρώτο το ζήτημα της καθαριότητας και για την πλήρη κατάρρευση της λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής. 
Τον ενημέρωσε, τέλος, για τους βασικούς στόχους  της «Συμμαχίας στον Πειραιά» και  τις ελπιδοφόρες προοπτικές νίκης  στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Στην συνάντηση  ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα προβλήματα της πόλης του Πειραιά, και εκφράστηκε η αισιοδοξία για  θετικό αποτέλεσμα του συνδυασμού, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Πριν την  συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας και  η αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» είχαν συνάντηση, με τους εργαζόμενους της Δημοτικής επιχείρησης ΚΟΔΕΠΑΠ (Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά), στους οποίους οφείλονται από τον Δήμο Πειραιά, δεδουλευμένα 13 μηνών !!!  
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά ολοκληρώθηκε με περιοδεία στο εμπορικό Κέντρο της πόλης 

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα το μεσημέρι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, επισκέφθηκε, ενόψει των προσεχών εκλογών, το Δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Φασούλα, στο Δημαρχείο της οδού Κανθάρου, όπου  και συζήτησαν σε φιλικό κλίμα τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη.
Μετά την επίσκεψή του στο Δήμαρχο Παν. Φασούλα,  ο Νίκος Λεγάκης έκανε την παρακάτω δήλωση : ‘Όλη αυτή την τετραετία ασκήσαμε έντονη, δημόσια, πολιτική κριτική στο Δήμαρχο Παν. Φασούλα, χωρίς ποτέ να του χαριστούμε αλλά και χωρίς ποτέ να τον μειώσουμε προσωπικά, όπως άλλωστε κάνουμε απέναντι σ’ όλους τους αντιπάλους μας. Εμείς επομένως δικαιούμαστε και τώρα να ασκούμε έντιμη κριτική. Είναι όμως θλιβερό, όταν στο ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο,  επέλεξαν τον Παν. Φασούλα και τον επέβαλαν ως Δήμαρχο Πειραιά, σήμερα να μην απολογούνται και να μην αισθάνονται την ανάγκη να εξηγήσουν με σαφή, δημόσιο, πολιτικό τρόπο, γιατί αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. Έχει αυτό καμιά σχέση με την πειραιώτικη ‘’μπέσα’’; Η στάση αυτή που αποφεύγει το δημόσιο απολογισμό, δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον Πειραιά και στην επόμενη περίοδο''. 
---------------------------------------------------------
Την Τετάρτη, 13/9, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του συνδυασμού ‘’ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ’’ στη  λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων, στην Πηγάδα, με τον υποψήφιο δήμαρχο  Νίκο Λεγάκη και μέλη του συνδυασμού. Τονίστηκε το ενδιαφέρον και η στήριξη της αγοράς βιολογικών προϊόντων, η αντίθεσή μας στα μεταλλαγμένα αλλά και στη χρήση φαρμάκων στην καλλιέργεια και συμφωνήθηκε νέα συνάντησή μας, προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος τόνωσης της αγοράς τους.
--------------------------------------------------------
Την Τετάρτη, 13/10/2010, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά  Νίκος Λεγάκης, επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, παρευρέθηκε, με στελέχη του συνδυασμού, στη συζήτηση-ενημέρωση  που διοργάνωσαν στον ΟΛΠ με τον καθηγητή Σάββα ΡΟΜΠΟΛΗ διάφορα συνδικάτα εργαζομένων στον ΟΛΠ, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, στο ΝΑΤ, στον Οίκο Ναύτου, στον Παπαστράτο.
Το θέμα της  ενημέρωσης ήταν το ασφαλιστικό, οι εργασιακές σχέσεις και οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους από την Κρίση και την εφαρμογή του Μνημονίου.
Η συμμετοχή  μας σ’ αυτή την εκδήλωση δεν  είχε μόνο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι στις παρούσες συνθήκες, όπου τα πάντα καταρρακώνονται, η ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους και τους ειδικούς είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου