Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΕΓΑΚΗ

Αγαπητές φίλες-Αγαπητοί φίλοι,     

Στις 16 Νοεμβρίου το Α.ΚΙ.ΚΑ.Π  οργανώνει Πολιτικό Μνημόσυνο για τον Νίκο Λεγάκη < τον Ενεργό Πολίτη που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τα κοινά και τον καθηγητή της Ιατρικής που τίμησε με ευλάβεια τον Ορκο του Ιπποκράτη>
 
Η απώλειά του ήταν ένα βαρύ πλήγμα όχι μόνο για τους οικείους του αλλά και για την ευρύτερη οικογένειά του, τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά, τον Πειραιά ολόκληρο και ιδιαίτερα τη γειτονιά του, τα Καμίνια, που τόσο αγαπούσε.
Δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις τον Άνθρωπο, το Γιατρό, τον Ιδεολόγο πολιτικό. Η ευαισθησία του για το συνάνθρωπο, η ανιδιοτέλειά του, η συνέπεια των λόγων και των πράξεών του, η επιστημοσύνη του, η προοδευτικότητά του και η ευρύτητα πνεύματος που τον διέκρινε, οι αγώνες του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η σεμνότητα με την οποία πάλευε όλα αυτά, ήταν ιδιότητες που δύσκολα συναντάς σήμερα συγκεντρωμένα σε έναν και μόνο άνθρωπο.  Ο Πειραιάς μόνο έχασε από την απώλειά του.
Για αυτή την παρακαταθήκη που άφησε σε όλους εμάς που αγωνιστήκαμε μαζί του, θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη.
Θα είμαστε εκεί για να τιμήσουμε την μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου