Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 9/7/12


1.       ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ 10.000 ΕΥΡΩ.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 9/7/2012 ο κ. Δήμαρχος, μετά το θόρυβο που ξεσηκώθηκε στο διαδίκτυο και αφού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από την απόφαση για επιχορήγηση της ανύπαρκτης στο Πρωτοδικείο Πειραιά και στην Εφορία Οργάνωσης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» με 10.000 ευρώ, ζήτησε ο ίδιος την ανάκληση της απόφασης αυτής του Δημοτικού Συμβουλίου διότι έκανε λάθος!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση δεν την είχαν υπερψηφίσει καικάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά και σηματοδοτεί εξελίξεις στην πλειοψηφία.

2.       ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Ενώ οι συζητήσεις λόγω περικοπών των κεντρικών πόρων μαίνονται για τα τραγικά οικονομικά των Δήμων της χώρας αλλά και του υπερχρεωμένου λόγω δανείων και κακοδιαχείρισης Δήμου Πειραιά και ενώ ο Δήμος βαράει οσονούπω «κανόνι» αδυνατώντας να πληρώσει τους εργαζόμενους, ο κ. Μιχαλολιάκος απέδειξε ότι έχει «μπάρμπα στην Κορώνη». Όπως ο ίδιος ομολόγησε επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον κ. Στυλιανίδη και ως εκ θαύματος πήρε ως προκαταβολή  από τους πόρους 1.500.000 ευρώ. Κατά τα άλλα ομιλούμε για ένα νέο ξεκίνημα, για «αρχές», «για αξιακά φορτία», για την «καινούργια αρχή, για την Ελλάδα με «Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης». Οι γνωριμίες, οι κουμπαριές, τα «κονέ» ήταν και είναι στο προσκήνιο.

3.       ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 20.000 ΕΥΡΩ.
Με επιχορήγηση από τον ΟΛΠ 20.000 ευρώ προς το Δήμο Πειραιά, δόθηκε από τον κ. Δήμαρχο με απευθείας ανάθεση σε κάποια εταιρεία  στις 4/7/2012 η δημιουργία εμπορικού και διαφημιστικού σήματος της πόλης του Πειραιά που θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες και θα εμφανίζεται σε διαφημιστικά έντυπα και τουριστικά φυλλάδια. Και ως εκ θαύματος, δυο μέρες αργότερα, στις 6/7/2012 ημέρα Παρασκευή μοιράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την εταιρεία αυτή η πρόταση του σήματος δηλαδή μία τριήρης (που ούτως ή άλλως υπήρχε) στην οποία προστέθηκαν προστέθηκαν πέντε (5) λέξεις: Piraeus, aport to life.
Στις 9/7/2012 η πρόταση αυτή εγκρίθηκε με μειοψηφία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και όλης της υπόλοιπης αντιπολίτευσης λόγω προχειρότητας και αδιαφάνειας. Η πρότασή μας ήταν να γίνει διαγωνισμός και να λάβουν μέρος και τα σχολεία και οι φορείς του Πειραιά.
4.       ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ 5 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ-Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ
Η Δημοτική Αρχή με μία έκθεση ιδεών τριών (3) σελίδων έθεσε το θέμα της αξιοποίησης των 5 ακινήτων – φαντασμάτων του Πειραιά με διεθνή διαγωνισμό.
Α. ΠΥΡΓΟΣ στο λιμάνι
Β. ΡΑΛΛΕΙΟΣ στην πλατεία Κοραή
Γ. Το σημερινό Δημαρχείο
Δ. Το γκαράζ του Δήμου Πειραιά στη Λεύκα
Ε. Η παλαιά Πολεοδομία στη Θηβών
Αν εξαιρεθεί το γεγονός ότι έγινε μία αρχή για να συζητηθεί αυτό το μεγάλο θέμα, η όλη υπόθεση βρίσκει ανέτοιμο το Δήμο Πειραιά. Η Δημοτική Αρχή έχει μία τάση να αυτοεκτίθεται. Ενώ θεσμικά υπάρχει το Συμβούλιο της Πόλης, εντούτοις δεν συγκλήθηκε για να συζητηθεί το θέμα ούτε τα Επιμελητήρια και οι υπόλοιποι φορείς της πόλης κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους σε ένα μείζονος σημασίας θέμα.

5.       ΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Μετά τις εκατοντάδες υπογραφές διαμαρτυρίας πολιτών και τα ψηφίσματα φορέων (μεταξύ αυτών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά), τις κινητοποιήσεις κατοίκων και πολιτών για το πότισμα και τον καθαρισμό του κήπου και τις δικαστικές προσφυγές, ο κ. Γ. ΣΙΓΑΛΑΣ, που προσήλθε στη συγκέντρωση των πολιτών στις 11/7/2012, δήλωσε στις εκατοντάδες των συγκεντρωμένων ότι αποσύρει την πρότασή του να τσιμεντοποιηθεί ο κήπος για να γίνει πίστα για skateboard (σανίδα με ρόδες). Το συμπέρασμα είναι ότι μόνο με οργανωμένη αντίσταση, εθελοντική δράση και αγώνες κερδίζονται οι μάχες για προστασία των  λίγων ελεύθερων χώρων της πόλης.

6.       ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΖ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ
Δεν έφτανε η παραχώρηση των δύο (2) πλαζ (Φρεαττύδα, Βοτσαλάκια) στον ίδιο επιχειρηματία του διαχρονικού επί 20ετία σκανδάλου στα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ (SCUBA) και η επιβολή υποχρεωτικής πληρωμής για parking στις πλαζ καθώς και για τη χρήση ομπρελών και ξαπλωστρών σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο κ. Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή επιθυμεί το φωτισμό με προβολείς της νησίδας ΣΤΑΛΙΔΑ ή ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ έναντι της πλαζ. Η νησίδα φωτίστηκε από το Δήμαρχο της Δικτατορίας Α. ΣΚΥΛΙΤΣΗ.
Το σχέδιο επανήλθε και επί ΑΓΡΑΠΙΔΗ το 2004 αλλά απετράπη λόγω των παρεμβάσεων του ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ. Το νησάκι είναι το τελευταίο καταφύγιο της άγριας ορνιθοπανίδας που έχει διατηρηθεί ακριβώς λόγω της μη ανθρώπινης παρέμβασης. Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου δεν θα περάσει. Σε πρώτη φάση θα απευθυνθούμε σε όλες τις οικολογικές Οργανώσεις.
16/7/2012

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
  
Επικοινωνία: Τηλ. 210 4194252  -  e-mailssymmahiastonpeiraia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου