Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 1/8/12


1.Οι προσφυγές που η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» κατέθεσε κατά των αποφάσεων της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, με τις οποίες παραχωρήθηκε η χρήση των παραλιών ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ και ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ σε ιδιώτες, έγιναν δεκτές, με αποτέλεσμα την ακύρωση των αποφάσεων παραχώρησής τους.
Η εξέλιξη αυτή είναι μια μεγάλη νίκη των κατοίκων της πόλης μας, που εναντιώθηκαν στις παραχωρήσεις και  στον παράνομο τρόπο που αυτές έγιναν. Δυστυχώς ο κ.Δήμαρχος αγνόησε και τη νόμιμη διαδικασία αλλά και το κοινό αίσθημα  και προχώρησε σε απόδοση των παραλιών ,παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα του είχε επισημανθεί ότι κάτι τέτοιο και μη νόμιμο ήταν αλλά και οι κάτοικοι δεν το επιθυμούν.
Ελπίζουμε ότι  αυτή η ιστορία θα τελειώσει εδώ, ότι ο Δήμος Πειραιά θα συμμορφωθεί επιτέλους με τις αποφάσεις και οι παραλίες θα παραμείνουν ελεύθερες για όλους και όλες.
2.Η απόφαση του Δημάρχου να παγώσει το θέμα της «αξιοποίησης» του κάτω κήπου της Τερψιθέας και η εκδηλωθείσα πρόθεσή του να διαβουλευθεί με τους κατοίκους είναι θετική εξέλιξη.
Οι αποφάσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πειραιά και τη χρήση των δημόσιων χώρων της πόλης δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται ερήμην και  ενάντια στη θέλησή τους.
Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα τους ακούσει και θα επιλέξει άλλο χώρο για πίστα scateboard, χωρίς να καταστραφεί καμία πλατεία και κανένας κήπος.
3.Αν και ο κ. Δήμαρχος συνηθίζει να διακηρύσσει ότι κανένας εργαζόμενος στο Δήμο δεν πρέπει να μένει απλήρωτος , παρόλα αυτά στους εργαζόμενους στο ΚΑΝΑΛΙ 1 οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές 2 ½ μηνών.
Στις δύσκολες οικονομικές για όλους/ες συνθήκες που βιώνουμε, πρώτη προτεραιότητα επιβάλλεται να είναι η διασφάλιση της πληρωμής των μισθών των εργαζομένων ακόμη και σε βάρος άλλων υποχρεώσεων ή επιλογών.
Καλούμε λοιπόν τον κ.Δήμαρχο και τους υπεύθυνους των οικονομικών του Δήμου να καταβάλουν άμεσα τους οφειλόμενους μισθούς.

Πειραιάς, 2/8/12            

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επικοινωνία: Τηλ. 210 4194252  -  e-mails: symmahiastonpeiraia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου