Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 24/9/2012


1.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ «ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Ποτέ πια πόλεμος», «ποτέ πυρηνικά όπλα», «αλληλεγγύη μεταξύ των λαών», «Μεσόγειος-θάλασσα ειρήνης», «όχι στην πυρηνική ενέργεια».Αυτά είναι τα συνθήματα των επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι αλλά και επιζώντων του πρόσφατου πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκοσίμα, που επιβαίνουν στο «ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» που επισκέφθηκε αυτές τις μέρες τον Πειραιά,
Με την ευκαιρία της επίσκεψης εκπροσώπων τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ εξέφρασε την υποστήριξή της παράταξης προς τις παραπάνω   εκκλήσεις τους. Τους εκπροσώπους των επιζώντων συνόδευαν η Μ. Σωτηροπούλου, Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της χημικής και βιοχημικής απειλής», ο Π. Τριγάζης, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου και η Κ. Παληού ως εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας κατά των πυρηνικών.

2.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ζήτησε για πολλοστή φορά τον οικονομικό έλεγχο των διαχειρίσεων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών (Λογοθέτη, Αγραπίδη, Φασούλα) γεγονός που έχει εξ αρχής της θητείας του δεχθεί ο Δήμαρχος κ. Β. Μιχαλολιάκος πλην όμως πλησιάζει η συμπλήρωση δύο (2) ετών θητείας και δεν έχει προωθήσει το διαχειριστικό έλεγχο που αποτελεί και αίτημα όλων των παρατάξεων.
Αναρωτιόμαστε τι να φοβάται άραγε ο Δήμαρχος Μιχαλολιάκος;

3. ΟΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ»;

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ εκφράζει την αντίθεσή της στην παλαιοκομματική αντίληψη και πρακτική του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής να επισκέπτεται τον «κουμπάρο» του Πρωθυπουργό και να λαμβάνει έκτακτες επιχορηγήσεις αντί να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Δήμων που χρεοκοπούν από την περικοπή της κρατικής επιχορήγησης.
Η συμπεριφορά του Δημάρχου μας θυμίζει την αλήστου μνήμης ρήση «αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη» ή πιο σύγχρονα «μπάρμπα από την Πύλο» και εννοούμε τον Αντ. Σαμαρά.


;
4.ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ επανήλθε στο φλέγον ζήτημα των επιχειρηματιών που με το αιτιολογικό της οικονομικής κρίσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής με τις αυθαίρετες «πέργκολες» και το κλείσιμο των δρόμων, των πλατειών και των ελεύθερων χώρων. Η αναφορά στις αυθαίρετες «πέργκολες» στο «ΛΙΟΝΤΑΡΙ» στην είσοδο του λιμανιού, στην κατασκευή αυθαίρετων στην πλαζ «ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ», καθώς και στα καταστήματα της πλατείας Κοραή και των γύρω δρόμων, είναι εντελώς ενδεικτική. Ζητήσαμε το σχεδιασμό που να ισχύει για όλους και την τήρηση της νομιμότητας. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή κρύβονται πίσω από συμφέροντα.

5.Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ

Χάρη στην κινητοποίηση πολιτών του Πειραιά και του Τοπικού Συλλόγου των φίλων των Κήπων της Τερψιθέας γλίτωσε από τσιμεντένια  πίστα για αγώνες σκέιτμπορντ και ποδηλάτου που προωθούσε ο Δήμαρχος. Την Παρασκευή 21/9/2012 πραγματοποιήθηκε στον Κήπο προβολή της ταινίας «ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» με συμμετοχή άνω των 200 θεατών και μεταξύ αυτών και του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Π. Κουβάτσου. Το συμπέρασμα είναι ότι μόνο με αγώνες μπορούμε να διασώσουμε τους λίγους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη μας από τη λογική «αξιοποίησης» του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

6.ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ζήτησε την άμεση μίσθωση λεωφορείων για τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ μαθητών στα ειδικά σχολεία. Τονίστηκε ότι, εκτός της μετακίνησης, τα ειδικά σχολεία έχουν πολλά λειτουργικά προβλήματα. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή εκτός από τις υποσχέσεις, τι κάνει;

Πειραιάς, 28/9/2012
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου